Hoe

Metingen

Uw mondgeur bepalen we op verschillende manieren:

ORGANOLEPTISCH
Hierbij snuffelen wij zelf aan ademstalen, zonder mondmasker of handschoenen. Voor u is dit misschien ongemakkelijk maar voor ons is het dagelijkse kost!
De stalen waaraan geroken wordt zijn:
1. uitgeademde lucht (tijdens en zonder spreken);
2. speeksel;
3. tongbeslag;
4. tandplaque tussen de tanden;
5. tandplaque uit tandvleeszakjes/pockets;
6. amandelruimtes;
7. uitgeademde lucht via de neus en
8. eventuele prothese(n).

G2HP1102280308
Aan de geurintensiteit wordt een waarde van o (geen geur) tot 5 (extreme geur) toegekend. Door onze getrainde neus, zijn wij perfect in staat om een objectieve waarneming te kunnen uitvoeren!

MACHINAAL
Het meest geavanceerde toestel op dit moment, is de Oral Chroma. Deze electronische neus wordt geïnjecteerd met een staal van uw mondlucht. Na 10 minuten volgt er een analyse van de 3 belangrijkste zwavelgassen die er in de mond kunnen voorkomen: rotte eierengas (H2S), methyl mercaptaan (CH3SH) en dimethyl sulphide ((CH3)2SH). Het apparaat geeft gelijktijdig een idee van de intensiteit van deze gassen, ten aanzien van de “aanvaardbare” waarden.

oralchroma-exame-mau-halito
inbrengen staal in oral chroma
4-6-2
resultaten oral chroma meting

Door deze test vóór en ná de therapie uit te voeren, kan het resultaat van onze behandeling zichtbaar in beeld gebracht worden.

MICROSCOPISH
Daarnaast wordt u geconfronteerd met een microscopisch beeld van uw eigen tandplaque. Via een videoscherm ziet u uw eigen bacteriën.

maxresdefault
plaque staal onder microscoop


ENZYMATISCH
Vanuit een speekselstaal wordt de aMMP-8 aanwezigheid bepaald. Dit enzyme is een marker die het risico op (verborgen) afbraak van parodontaal en/of peri-implantair weefsel vaststelt, zelfs nog voordat er klinische tekenen zichtbaar zijn.  De relatie tussen aMMP-8 en parodontitis en dus ook halitosis, is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

512_0
aMMP-8 test


ANDERE METINGEN

Naast deze metingen wordt er ook een röntgenfoto gemaakt en worden de tandvleeszakjes/pockets gecontroleerd of opgemeten. Er wordt onderzocht op cariës, overhangende vullingen en/of kronen en slecht passende prothesen. Tevens wordt de mondhygiëne gecontroleerd. Ook wordt de mate van tongbeslag geregistreerd (tongue coating index).

images
overhangende vullingen


Behandeling

Met onze specifieke AKT-behandeling (Adem Kliniek Therapie)  kunnen we tot 90% van de patiënten definitief van hun probleem afhelpen.

Deze AKT-behandeling bestaat uit 5 stappen:

a. grondige reiniging van de tanden en de tandvleeszakjes

scaler
grondige gebits-en pocketreiniging

b. ontsmetting van het tandvlees en de pockets dmv een DIODE-laser

perio_XL
tandvlees en pocket lasering met DIODE-laser

c. reiniging van de tong door middel van de AIR-N-GO (zandstralen)

AIRnGO_kit_perio_465_x320
tongreiniging met AIR-N-GO

d. ontsmetting van de tong dmv een PDT-laser

402x182_82
fotosan PDT-laser

e. uitgebreide mondhygiëne-instructie: tandenpoetsen, interdentale en tongreiniging (schrapen en borstelen)

tongue
instructie tongschrapen

Indien er sprake is van ernstige parodontitis, wordt u verder behandeld volgens het parodontologie protocol (zie www.parimplant.com).

Na 2 maanden volgt een controle: opnieuw met snuffeltesten, Oral Chroma test en microscopie. Daarnaast wordt de mondhygiëne gecontroleerd en het gebit eventueel extra gepolijst.

Bolero Magazine / Flower Beauty 2008 / Retrospective / Beauty
frisse adem